fbpx

Varför HTTPS är viktigt för företag

Share on facebook
Share on linkedin

Bildkälla: https://icons8.com

Hos oss på Hagency så har majoriteten av våra kunder ett HTTPS/SSL certifikat. Vi har sammanfattat de viktigaste anledningar till varför din webbplats borde vara SSL skyddad.

Säkerhet och trygghet för besökaren

Webbplatser utan ett SSL certifikat skickar all data mellan besökaren och hemsidan i ren text. Detta innebär att ingenting av detta är krypterat, så en person med kunskap inom detta skulle i praktiken kunna utan större bekymmer komma åt denna information.

HTTPS använder sig istället utav en verifiering mellan webbläsaren och servern för att se till att SSL certifikatet är giltigt och matchar signaturer som finns på servern. Majoriteten av webbläsare försöker blockera hemsidor när HTTPS används felaktigt.

Detta gör det väldigt svårt för personer att komma åt din information.

 

Icke HTTPS sidor får en varning så besökaren ser att sidan inte är säker

I slutet av 2016 meddelade Google att användare av Google Chrome kommer se varningar för alla webbplatser som antingen skickar eller tar emot data (lösenord eller kreditkort) som inte har HTTPS.
Detta gör så användare troligtvis klickar bort från din webbplats eller tappar tryggheten för ditt varumärke.

Ökning av sökbarheten inom Google genom HTTPS

I mitten av 2014 så gick Google ut med att dom kommer börja använda HTTPS som en viktigt del i algoritmen för vilken webbplats ska rankas högre. Det betyder att webbplatser med HTTPS kommer rankas högre vid sökningar av användare.

För oss är SSL certifikat något vi alltid ser till att våra kunder har, då det blir mer och mer viktigt för företag och webbplatser att behandla personuppgifter med säkerhet.

Framförallt för att öka sökbarheten och genom detta öka försäljningen för våra kunder så är HTTPS en självklarhet.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Fyll i vårat kontaktformulär så återkommer vi till dig om ditt ärende.

Genom att acceptera ovan ger du samtycke till Hagency för att spara och använda dina personuppgifter för att kunna bistå med information. Du har rätt att få veta hur dina personuppgifter behandlas av oss. För mer information, läs vår Integritetspolicy

Anmäl dig till vårat nyhetsbrev

Prova! - om du ändrar dig tar det bara ett klick för att avsluta prenumerationen.